Przedstawiamy Marka Pałasza, wójta gminy Rzeczyca w województwie łódzkim.
Jest wśród 10 finalistów konkursu "Wójt Roku 2007".
- Znaleźć się w gronie 10 finalistów "Wójta roku 2007" to dla mnie ogromna satysfakcja i poczucie ogromnej odpowiedzialności - mówi Marek Pałasz, wójt gminy Rzeczyca. - Nie przywiązuję aż tak dużej wagi do rywalizacji, bo konkurs to rodzaj zabawy. Jednak wiem, że przyjaciele i mieszkańcy gminy starają się, żebym wygrał - dodaje.
Podobnie jak innych kandydatów do tytułu wójta roku poddaliśmy go testowi niedokończonych zdań:
Gdybym nie był wójtem to... może byłbym przedsiębiorcą.
Dzień w pracy rozpoczynam od... załatwienia pilnych spraw
Najbardziej nie lubię w swojej pracy... ta praca to moja pasja. Nie lubię, kiedy mam nadmiar zdarzeń, które mnie zaskakują.
Gdy zdenerwuje mnie interesant ... rzadko się to zdarza... A jak się zdarzy? Wychodzę do parku.
Żeby zachęcić firmę do inwestycji w gminie zrobię... spotkanie i zaoferuję najlepsze warunki.
Nadwyżki środków budżetowych przeznaczam na... nie mamy nadwyżek budżetowych, mam zawsze kredyty.
Do konkursu na Wójta roku 2007 zgłosili mnie... mieszkańcy gminy i byłem mile zaskoczony.
Żeby przekonać mieszkańców do moich pomysłów...robię spotkania.
Marek Pałysz ma 57 lat. Wójtem gminy Rzeczyca jest od 1990 roku. Od 1979 r. pracuje w administracji lokalnej, był naczelnikiem gminy Jeżów. Jest żonaty, ma dwie córki.
Do 30 stycznia można głosować na wójta gminy Rzeczyca /woj. łódzkie/:
Tel. 0-400 10 70 05
SMS 71177 o treści: 5
?ródło: Serwis Samorządowy PAP
Przeczytaj artykuł powiązany: Wójt Roku 2007
|